Rätt hudvårdsprodukter för olika hudtyper

28 juli 2020 william eriksson

Om man inte har ett genuint intresse för hudvård kan det vara svårt att hitta i djungeln av produkter. Det är viktigt att ha rätt produkt för att få den effekt man önskar. Att exempelvis använda produkter för fet hy på en hud som egentligen är torr kan skapa helt motsatt effekt.

Så en bra idé är att besöka en hudvårdssalong för att få en behandling och lära sig mer om sin egen hy och hur man bör ta hand om sin dagliga hudvård på rätt sätt. Se sedan fram emot hur din trötta och torra hud kommer att få mer lyster.

Basprodukter att börja med

Det grundläggande i en daglig hudvård är rengöring. En bra produkt öppnar porerna så att man kommer ner på djupet och kan dra ut orenheterna. Det finns olika rengöringar som exempelvis mjölk, gel och skum. Använd det som känns skönast för dig. Steg två är ett ansiktsvatten. De användes för att stänga porerna och skydda huden mot externa föroreningar.

Så sist men inte minst en hudkräm. Här kan man ha en produkt som man kan använda dag och natt eller införskaffa två olika. Det sistnämnda kan vara bra om man har torr hud då man kan använda en fetare som får jobba under natten. Så dags på dygnet gör de ju inte något om ansiktet blir lite blankt. För information se mer här.

 

 

Kan man inte bara använda tvål?

Huden i ansiktet har en annan täthet än övriga kroppen. Rengöringsprodukter som exempelvis vanlig tvål kan därför ofta inte penetrera huden då porerna är för små. Det innebär att man bara tvättar på ytan. Det som händer är att man blir yttorr och på grund av att rengöringen inte går ner på djupet sitter orenheterna kvar i porerna. Har man en fet hy blir man då torrare men får ändå finnar.

Fler nyheter