Använd solfilm för skydd mot UV-strålning

20 april 2020 Cecilia Olsson
Använd solfilm för skydd mot UV-strålning

Solfilm är ett mycket bra sätt att ge hud och interiör ett extra skydd. Året om, speciellt under sommarhalvåret, utsätts vår hud men även materiella saker för UV-strålning. Strålningen kan bleka möbler och inredning, men det värsta är såklart att den kan orsaka skador och livsfarliga hudsjukdomar. 

Vad är UV-strålning?

Ultravioletta strålar, även kallat UV-strålar, kommer från solen och är osynliga för det mänskliga ögat. De delas in i tre olika typer; UVA, UVB och UVC utefter hur energirik de är. UVC är den energirikaste av alla tre, men som tur är absorberas den av jordens atmosfär och når därför inte till oss på jorden. UVA är å andra sidan den minst energirika UV-strålningen och den utgör 90 procent av solljuset. Det är UVA-strålarna som gör huden brun, men de gör den även torr, rynkig samt bidrar till tidigt åldrande. I värsta fall kan UVA-strålarna skada vävnaden i huden och leda till cancer. UVB-strålningen gör huden tjockare, hjälper till att bygga upp ett skyddande pigment samt startar bildningen av D-vitamin som är väldigt viktigt för kroppen. Samtidigt är det UVB-strålning som gör att man kan bränna sig i solen. I övrigt har den även de negativa effekterna som UVA har; att huden åldras i förtid och den kan framkalla cancer. 

Skydda dig själv och dina tillgångar

Med solfilm på fönstren får man ett skydd mot UV-strålning samt en behagligare temperatur i bilen eller hemmet. Solfilm förhindrar den skadliga UV-strålningen med upp till 99%. Man kan även välja mellan flera olika färgtoner för att anpassa om man vill skydda mot insyn eller om man vill att det ska se ut som att det bara är vanligt glas.

Är man i behov av solfilm i Växjö ska man kontakta Best of Wrapping. De kan enkelt göra en kostnadsfri beräkning baserad på de behov som finns och ta fram den solfilm som passar bäst.

Fler nyheter