Besök ett spa för ultimat avslappning

05 september 2019 william eriksson
Besök ett spa för ultimat avslappning

Rullar vardagen på i rasande fart utan att ge dig några stunder för avkoppling eller andrum? Då kanske det är dags att unna dig en stund för avslappning och prioritera dig själv och din hälsa. Ta in på spa för en dag eller helg på egen hand eller med någon du håller kär och åk därifrån redo att ta dig an vardagen och allt vad den innebär igen!

 

Olika spabehandlingar för olika behov

Exakt vad ett spa erbjuder för behandlingar varierar såklart mellan spaanläggningarna. Men normalt sett brukar det finnas en eller flera pooler, en jacuzzi, bastu, flertalet massage -och ansiktsbehandlingar och ibland även manikyr -och pedikyr och andra skönhetsbehandlingar. Massage kan göra underverk för en stel kropp som ofta sitter vid ett skrivbord på kontoret och en ansiktsbehandling kan lätta upp och få dina muskler i ansiktet att slappna av. Några långsamma simtag i en bassäng är en meditativ upplevelse för många och lugnande för både kropp och sinne. Vissa spaanläggningar erbjuder även en gymdel eller yogapass. Det finns helt enkelt ett spa för de flesta behov och önskemål. 

 

 

Att hitta ett spa

Att hitta ett spa brukar inte vara särskilt svårt. Men att hitta ett som passar just ens egna behov och som känns rätt för en själv kan vara lite klurigare. Ett tips är att skriva ner vad just du vill få ut av din spaupplevelse och leta efter ett spa med det i åtanke. Om du bara vill åka över en dag behöver du inget hotellrum utan kan enbart boka in en spabehandling och kanske ett besök i restaurangen. Det brukar också gå att köpa hela spapaket där både boende, mat, tillgång till bassängen och en eller flera behandlingar ingår. Hör med respektive spaanläggning för att ta reda på vad som gäller just där. Om du är på jakt ett spahotell i Tällberg kan Åkerblads vara för dig.

Fler nyheter