Bli kompis med din tandläkare

Har du tänk på att många människor aldrig ler med öppen mun? Somliga får till ett härligt leende med stängd mun, andra håller en hand framför sin mun, någon ser helt enkelt inte särskilt glad ut, fast alla andra skrattar. Det kan naturligtvis ha en massa olika förklaringar, men att man skäms för sin tandrad kan vara en av dem. Ibland när vi kikar på bilder från släktkalas, klassfoton eller andra sammanhang och jämför, så kan vi se det tydligt. Men det är ett ganska onödigt problem.

 

Skratta och var glad

Självklart ska vi kunna visa glädje och uppskattning av ett skämt, utan att fundera på hur vi ser ut. Förövrigt så ser vi väl alla vackra människor varje dag i vår omgivning, i sociala medier eller på film, som inte har perfekta leenden? Men är du en av dem som helst har munnen stängd och dessutom drar dig för att kolla din tandhälsa så är rådet: Tveka inte! Sök upp närmaste tandvård i Järfälla eller vilken ort som är närmast dig. Du blir kanske förvånad över hur lättsamt och bra det fungerar?

 

 

Tiderna och tänderna förändras

Ibland händer det att vi har fel uppfattning om oss själva. Kanske har en bild från barn- eller tonårstiden fastnat. Du var inte coolast på skolgården eller vackrast på balen. Så uppfattade du det hela i alla fall. Lägg det åt sidan och knacka på hos en tandhygienist eller tandläkare. De är duktiga och specialiserade på ett sätt som inte var fallet för 20-30 år sedan. Kanske blir du förvånad över vilka alternativ du möter där? Det mest väsentliga är att du inte har ont och att du inte utsätter dina tänder för onödig nötning eller risker för karies. Många har sömnproblem skapade av snarkningar, ens egna eller andras, och de löses också ofta hos tandläkaren.