Bygg ihop ditt modulhus

23 december 2020 jonas olsson

Modulhus är en typ av hus som byggs i moduler på fabrik. De som tillverkar modulerna brukar använda sig av mått som gör att modulerna går att pussla ihop som man vill. Men generellt sett så är det vissa mått som kommer igen från tillverkare till tillverkare. Det beror på att dessa mått är de som är enklast att frakta på en trailer, bodbil eller liknande. Tre meter i bredd och nio meter i längd, eller kortare, brukar modulerna ligga på.

Men när det gällerl inredning och funktion av modulerna kan man välja precis hur man vill ha det som tillverkare, och om man ska köpa moduler och har något annat önskemål brukar det gå att ordna, även om kostnaden blir högre. På det sättet får man precis det modulhus som man önskar sig. 

 

Tillverkare av variationer

Även om modulhus följer lite samma princip som byggbodar brukar modulerna för modulhus, hos exempelvis http://www.pcsmodulsystem.se/moduler/modulhus/, ha flera skillnader. Fönster, dörrar, fasad och avrinning brukar vara av snyggare och mer villalik karaktär på modulhus. Dessutom brukar man satsa på lite dyrare och snyggare ytskikt även inomhus.

Men det är även skillnader på själva byggnationen. Isolering, rördragning med mera brukar vara mer lika villor, eller helt som i villor, beroende på tillverkarens standard. Därför går det också att skapa modulhus som ser likadana ut som kataloghus eller platsbyggda villor. 

 

 

Privat eller företag

De flesta köpare av modulhus är företag, kommuner, föreningar, skolor med mera. Men det går även bra att köpa moduler som privatperson. Vill man så kan man köpa helt nya moduler. Men det går även att köpa begagnade moduler om man önskar. De kommer titt som tätt ut på marknaden då större byggnader delas och ska tas bort från sin plats. Det är ett bra tillfälle att bygga ett billigt privathus. 

Fler nyheter