Det är lätt att hitta en arborist i Malmö

20 juni 2022 patrick pettersson

editorial

En oas där människor ofta tar en välförtjänt paus i vardagen är trädgården. Väldoftande blommor och frodiga buskage kan få varenda muskel i kroppen att slappna av efter en hård arbetsdag. Men ibland mår träd inte bra, eller bara behöver den årliga klippningen, och det kan innebära bekymmer.

Kontakta en arborist i Malmö för att ge dina träd de bästa förutsättningarna för att kunna växa och undvika försvagningar. Det finns erfarna arborister som har koll på trädvård och skötsel och som har många års erfarenhet bakom sig. De utför trädvård och trädfällning i södra Skåne för såväl privatpersoner som bostadsrättsföreningar, fastighetsförvaltningar och kommuner.

Kunskap om träd

För att människor ska må bra behövs växtlighet. Just träd absorberar gaser som till exempel svaveldioxid, och kan ta hand om luftpartiklar genom barken och sina blad, vilket gör att luften blir renare. Förutsättningen för att träd ska kunna hjälpa mänskligheten med detta är att de själva mår bra. En arborist besiktigar och riskbedömer träd, men skulle det behövas, avverkar och fäller de också oönskade eller sjuka träd.

När kund kontaktar en arborist i Malmö kan de få hjälp med fällning, beskärning och besiktning. Men arboristen står också till tjänst med rådgivning. Med en konsultation av en erfaren arborist blir arbetet till fördel både för dig och träden.

 

arborist Malmö


Lämna plats för nytt

Ibland behöver träd tas bort, helt enkelt för att det står fel, eller för att ge plats för någonting nytt. Människor kan även vara anledning till att träd behöver tas bort. För att till exempel ge plats för nya bostäder eller andra bebyggelser. Även vandalism förekommer, som går så långt att trädet inte kan räddas.

Arborister i Malmö har stort säkerhetstänk och utvärderar varje arbete noga. En metod som används är sektionsfällning. Det betyder att avverkade delar av trädet hissas ned i ett avgränsat område runt trädet. Allt sker kontrollerat vilket minimerar risker med träbitar på fel ställen.

Fler nyheter