En proteinbar utan socker kan vara en bra källa till energi under dagen

23 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Ibland kan det kännas svårt när man försöker gå ner i vikt samtidigt som man vill hålla en bra energinivå hela dagen. För att inte överskrida det rekommenderade dagliga intaget av kalorier så måste man tänka på hur mycket samt vad man stoppar i sig, något som kan kännas extra svårt när man sitter på arbetet och börjar bli trött. Det är så lätt att bara stoppa i sig en chokladbit för att få en snabb energikick, men det är dessvärre något som kan göra att kaloriintaget skjuter i höjden. Då är det tur att det finns alternativ som inte innehåller massor av socker.

Genom att fylla på med energi under dagen håller du dig pigg och alert

Gånger som dessa så kan det vara betydligt bättre att välja en proteinbar utan socker. Det ger energi utan att man får i sig massor av raffinerat socker som inte gör något bra för kroppen och dessutom innehåller en hel del kalorier.

proteinbar utan socker

Proteinbars utan socker är väldigt smidiga att ha med sig i väskan eller jackfickan och innebär att man alltid har tillgång till något gott när energin tryter, utan att man behöver få dåligt samvete för det efteråt. Vissa proteinbars kan dessutom innehålla extra fibrer eller protein, något som är bra om man till exempel behöver stoppa i sig något direkt efter träning. 

Produkter utan tillsatt socker 

Hos EASIS hittar man flera olika proteinbars utan tillsatt socker. De innehåller istället proteiner och fibrer som ger bättre mättnadskänsla och stabilare blodsocker jämfört med raffinerat socker (som många andra proteinbars på marknaden innehåller). De erbjuder också olika smaker på sina proteinbars så att man kan variera eller hitta en favorit. Hos EASIS hittar man dessutom många andra goda produkter, helt utan tillsatt socker, som kan hjälpa till på vägen till en hälsosammare livsstil.

Fler nyheter