En solcellslampa erbjuder flexibel och strömfri belysning

18 maj 2022 Cecilia Olsson

editorial

Utomhusbelysning är viktig under de mörka perioderna på året för att man tryggt ska kunna röra sig på tomten, men de gör också väldigt mycket för trädgården under de ljusare perioderna. Det är nämligen så att lampor i trädgården fortfarande kan tillföra mycket även under ljusa sommarnätter. När solen inte längre står högt på himlen så är det otroligt stämningsfullt att ha ljusslingor och andra lampor lysande i trädgården. Det skapar en nästintill magisk atmosfär och mysfaktorn höjs markant. 

En solcellslampa kan till skillnad från en ellampa lysa hela dygnet utan att förbruka ström

För att kunna ha lamporna tända så ofta som man önskar utan att det ska behöva leda till dåligt samvete gentemot miljön så är det klokt att använda sig av solcellsdrivna lampor. En solcellslampa laddas upp genom solens strålar och lyser därmed helt utan att man behöver tillföra energi i form av ström. Det innebär att man med gott samvete kan låta lamporna lysa så ofta och länge man önskar. 

Solcellslampa

Flera fina fördelar med en solcellslampa

Förutom att själva driften av lamporna inte på något sätt påverkar miljön så innebär det såklart sänkt energiförbrukning för den som tidigare använt sig av eldrivna lampor.

Något som är positivt för den privata ekonomin. Ytterligare en fördel är att man kan placera en solcellslampa precis där man önskar, så länge solens strålar når fram till den under dagen. Med elbelysning däremot så behövs det mer planering i och med att det krävs uttag i närheten eller så får man använda sig av långa kablar, vilka inte är speciellt vackra om de syns. 

Hitta en solcellslampa som passar utifrån behov

Hos SolarCamp finns ett brett sortiment av vackra och praktiska solcellslampor samt annan dekorativ utomhusbelysning med solceller. De erbjuder några av Europas allra bästa solcellslampor som är anpassade för det nordiska klimatet. Hos SolarCamp hittar man solcellsdrivna trädgårdslampor, bordslampor, ljuslyktor, facklor, vägglampor, strålkastare, spotlights, trädgårdsdekorationer med mera.

Fler nyheter