En storslagen småstad

En månad om året är landets mest kända attraktion den mytomspunna julbocken i Gävle. Den har sannerligen satt staden på kartan. Men Gävle har givetvis andra sevärdheter som gör ett besök i stan väl värt. En visit i något av stadens många museer kommer ge bestående minnen. Konserthuset bjuder på allt från klassisk musik i absolut världsklass till häftiga pop- och rockkonserter med svenska och utländska toppartister. Dessutom är det en stad fylld med mysiga restauranger, barer och hotell. I Gävle finns allt man kan önska sig.

 

 

Upptäck Gästriklands rika natur

 

I Gävle ligger naturen precis intill. Här kan man gå på björn- eller älgsafari. Det går att hyra cykel eller ta ett dopp vid en närliggande badplats. I Hemlingby friluftsområde går det att promenera, cykla, bada och grilla. På vintern finns skidspår och bastu. I skärgården kan du paddla kajak, pröva lyckan med fiskespöt eller köpa färsk rökt fisk. Det går även att ta båten ut till vackra Limön och få sig en naturupplevelse man kan bära med sig hela livet. Välj hotell efter de utflykter du vill göra.

 

Att bo på hotell ska vara enkelt

 

När man bor på hotell är det några saker som är extra viktiga. Fräscha rum med sköna sängar, dusch och toalett är en självklarhet. Snabbt internet och frukostbuffé. När hotellet ligger mitt i stan så blir det också nära till hands att ge sig ut i ett myllrande nattliv. Bor man på Hotell i Gävle kan man få allt det här och mer därtill. 

 

Har dagen innehållit promenader i friluftsparken eller en runda mellan museerna? Då är det såklart extra skönt när hotellet ligger centralt och nära till allt så man kan få ta en tupplur och vila upp sig inför kvällens aktiviteter. Ett sådant hotell är Hotel Aveny Bed & Breakfast som ligger bara några minuters promenad från centralstationen i Gävle.