Få hjälp med protetik i Stockholm

30 september 2021 patrick pettersson
image

Våra tänder är viktiga för oss på flera sätt. De ger oss ett självförtroende och de hjälper oss att tugga sönder den mat vi äter. Att vara utan sina tänder, antingen några eller alla, är inte särskilt lätt. Det skadar både självkänslan såväl som ger svårigheter att tugga vår föda. Med protetik kan man enkelt ersätta tänder i munnen som blivit skadade eller som lossnat av andra anledningar. 

Vad är då protetik tänker ni? Protetik är läran om hur man ersätter skadade eller förlorade tänder i munnen. Detta kan ske på olika vis. Till exempel genom att man sätter in skalfasader eller proteser i munnen, där ens egna tand eller tänder tidigare har suttit. Med hjälp av fasta konstruktioner kan man få nya tänder insatta om man har tappat eller dragit ut sina tänder. Detta kan vara genom att sätta in broar med flera tänder i eller kronor. 

 

 

Ersätta tänder

Har du skadat dig och blivit av med några tänder i munnen som du skulle vilja ersätta? Då kan du kolla runt efter en mottagning som arbetar med protetik i Stockholm, till exempel https://bluedent.se/avtagbar-protetik-2/ för att ge ett exempel. 

Med hjälp av implantat, keramik eller proteser kan du få ett bländande och fint leende igen där du stolt kan visa upp en hel tandrad i både över- och underkäke. Det är inte svårt att sakna tänder i munnen. Det kan ge en lägre självkänsla och tära på psyket. 

Att be om hjälp är första steget. Ta kontakt med en mottagning som kan se vad de skulle kunna göra för dig och dina tänder. Du ska inte behöva gå omkring tandlös för resten av livet. Det finns ju faktiskt hjälp av få genom protetik. Det finns flera mottagningar runtom i landet som erbjuder hjälp inom protetik. Hitta en nära dig.

Fler nyheter