Fördelar med ledskyltar

04 mars 2021 william eriksson

Att göra sitt företag känt ute bland allmänheten kan göras på många olika sätt och att sätta upp ledskyltar kan vara mycket effektivt. Till exempel kan en ledskylt vid företagets lokaler få upp ögonen för företagets läge, men man kan också marknadsföra sig på andra platser om man har tillåtelse till det. 

Det är populärt att använda sig av LED-belysning i reklamskyltar nu för tiden eftersom det har så många fördelar. En stor fördel om man använder sig av LED som ljuskälla i reklamskylten är att man kommer hålla nere sina kostnader eftersom LED drar väldigt lite energi. Om man jämför en LED-lampa och den vanliga glödlampan så drar den med LED hela 80 procent mindre i energiförbrukning. Så att gå över till LED är bra för både företagare men också privatpersoner som vill ha en lägre elräkning.

Andra fördelar man har vid användandet av LED är att en skylt kan designas med fler färger än en neonskylt så man kan verkligen få exakt den design man är ute efter. Och designen är viktig när man tar fram en reklamskylt så det gäller att anlita ett proffs för att få det som lämpar sig bäst för företaget.

Om man är orolig över att Sverige har många besvärliga väderförhållanden och undrar om skylten klarar det så kan man vara helt lugn. För de lysdioder som sitter i en ledskylt är mycket tåliga och klarar det mesta så man behöver inte vara orolig att den ska gå sönder under en storm.

 

 

Ställa om till LED-belysning

För att ta del av de fördelar som LED-belysning ger så kan man byta ut sina glödlampor hemma till LED-lampor men det går också utmärkt att byta en neonskylt till LED istället. Det finns firmor på marknaden som erbjuder tjänsten att konvertera en neonskylt till att fortsätta att lysa med LED-belysning som ljuskälla.

Fler nyheter