Förvara däcken smidigt på ett däckhotell

20 maj 2020 Jenny Olsson

 

Att byta däck är lite av ett projekt för många. Det känns för många som ett nödvändigt ont och många väntar också gärna in i det sista innan de byter eller beställer tid för att byta. Idag åker allt fler in med sin bil på verkstad för att byta sina däck, vilket dels kan bero på att många däck är stora, tunga och kanske svåra att byta själv. Men det kan också bero på att människor har upptäckt hur smidigt det är att bara åka in med bilen och få dem bytta. På hösten när det är kallt kan det dessutom många gånger vara jobbigt att stå ute i kylan, såvida man inte har ett varmgarage att stå i. 

Många däckfirmor erbjuder också däckhotell, så man kan lämna sina däck för förvaring. Har man inte mycket plats hemma eller kanske bor i en lägenhet utan förråd så är det ett bra sätt att kunna förvara dem. Det är också bekvämt att slippa släpa däcken fram och tillbaka till verkstaden när man ska byta däcken. Om man bor i Stockholm finns det ett däckhotell i Tyresö som heter Däck och Maskin. 

 

Om man bestämmer sig för att förvara däcken där så byter de inte bara däcken och tar hand om den under säsongerna utan de har också en sådan bra service att de åker ut till dig och hämtar däcken så slipper du köra dit dem. 

I fräscha lokaler i Tyresö förvarar de sedan dina däck under bra förhållanden vilket ger däcken en längre hållbarhet. Det är lätt att tänka att däck är tåliga och när man har dem hemma kanske man förvarar dem där de får plats helt enkelt. Men genom att ha dem på ett däckhotell så ger man dem också bättre hållbarhet och kan därmed förlänga livslängden på dem. När man har däcken hos Däck och Maskin är de också försäkrade. 

 

Fler nyheter