Hälsoresan som börjar idag

Varmt vårväder sveper in över landet i skrivande stund. Det känns på något sätt som om att vi blir lite tröstade av Moder Natur i dessa svåra och utmanande tider. För visst vore det också tuffare med självdistansering och isolering om det vore vinter just nu?
På så sätt är det lite tur i oturen, om man nu kan säga så, att vi drabbades av pandemin när vi gjorde. Nu är det trots allt lättare att ta sig ut i skog och mark och njuta av vårkänslorna. Hade det varit vinter så hade det nog blivit tufft att försöka hålla sig pigg och glad trots rådande virusläge.

Det gäller förstås att fylla på med energi i annan form än bara solljus och aktivitet. Vi behöver även se över vår kost och vad vi stoppar i oss. Låt mat vara din medicin och medicin vara din mat, som någon forntida grek en gång sade. Visst ligger det mycket visdom i det.
Speciellt om vi ser på vad som har hänt med oss människor sedan vi började käka hårdprocessade produkter istället för just mat. De moderna sjukdomarna kom som ett brev på posten.

Vill man verkligen ta tag i sin hälsa gäller att att leta fram informationen själv. Det finns gott om resurser på nätet och flera av de stora hälsoprofilerna har skrivit böcker om vad som är en långsiktigt hållbar kosthållning.

Komplettera kosten med tillskott som prickskjuter dina individuella behov. Det kan vara allt från örtkapslar till vitaminer och näringsämnen som höjer förmågan till att kunna hålla fokus under hela arbetsdagen. 

Allt ta tag i sin hälsa är ofta början på en spännande resa som bara inspirerar en till att ta reda på mer. Ett bra utgångsläge är dock att äta råvaror och inte en massa moderna produkter med långa och svåruttalade ingredienslistor.