Hitta ett lån som kan göra bilaffären så smidig som möjligt

17 mars 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att köpa en bil kan innebära en stor eller lite mindre affär beroende på förutsättningar samt vilken sorts bil som ska köpas. Handlar det om en begagnad bil för några få tusenlappar så kan det vara möjligt att spara ihop pengarna som behövs för att göra affären.

Handlar det däremot om en dyr bil så kan det bli svårt att spara ihop pengarna som krävs och det kan då bli aktuellt att ta ett lån för att ha råd med affären. 

Det finns lån som passar olika behov och förutsättningar 

Det finns olika alternativ att välja mellan då det behövs ett billån. Hos bilhandlare går det ofta att få ett lån som de förmedlar så länge förutsättningarna är rätt. Det är dock vanligt att bilaffärer sköts privat och då är det upp till en själv att undersöka vilka lånemöjligheter som finns.

Om det finns behov av att låna pengar för att göra en snabb affär så kan ett lån utan säkerhet vara det smidigaste alternativet. Dessa lån har dessvärre som regel högre ränta jämfört med de lån som kan ta lite längre tid att få igenom.

lån

Oavsett om det finns tid att vänta eller om pengarna behövs så snabbt som möjligt så är det klokt att jämföra olika lån innan ett beslut fattas. Det som är viktigt att titta på är bland annat hur hög räntan är, vilka avgifter som är kopplat till lånet samt hur lång återbetalningstid som gäller. Räkna på hur mycket lånet kommer att kosta totalt och ta endast lånet om det inte kommer att vara några problem att betala tillbaka enligt överenskommelse.

En tjänst som kan hjälpa till att hitta det bästa lånet

Swiftbanker.se går det snabbt att få fram två alternativ som Swiftbanker anser är de bästa utifrån de uppgifter som fyllts i. Det går att söka lån från 5000 kronor ända upp till 600 000 kronor. Tjänsten är inte bindande och kostar ingenting att använda.

Fler nyheter