Kackerlackor och virussanering: Allt du behöver veta

15 september 2022 Camilla Holmgren

editorial

Det finns få saker som är så äckliga som att se en kackerlacka som skuttar över golvet. Dessa skadedjur kan vara svåra att bli av med och de kan förorena ditt hem eller företag med bakterier och andra sjukdomar. Om du har att göra med ett kackerlackaangrepp är det viktigt att du vidtar åtgärder direkt. Om du ser att du har ohyra i ditt hem eller på ditt företag, kontakta t.ex. Svensk skadedjurssanering direkt för att påbörja processen att bli av med ohyran.

Historien bakom kackerlackor

Kackerlackor tros ha uppstått under karbonperioden, som varade från 359 till 299 miljoner år sedan. De var förmodligen ursprungligen marina varelser innan de utvecklades till att leva på land. Kackerlackor är en av de äldsta grupperna av insekter som fortfarande finns kvar idag!

virussanering

Tre typer av kackerlackor

Det finns tre huvudtyper av kackerlackor: tyska, amerikanska och orientaliska. Tyska kackerlackor är den vanligaste typen av kackerlackor i världen. De är små, bruna insekter som lever i sprickor och klyftor nära födokällor. Amerikanska kackerlackor är större än tyska kackerlackor och kan hittas i bostäder, företag och restauranger. De är rödbruna i färgen och föredrar varma, fuktiga miljöer. Orientaliska kackerlackor är mörkbruna eller svarta insekter som lever i avlopp och andra fuktiga platser.

Bli av med kackerlackor med hjälp av virussanering

Med kackerlacksbekämpning avses processen att eliminera kackerlackor från ditt hem eller företag. Detta kan göras med hjälp av en rad olika metoder, bland annat bete, fällor och kemiska sprayer. Vilken typ av metod du använder beror på hur allvarligt angreppet är och dina personliga preferenser.

Vad kostar en virussanering?

Kostnaden för bekämpning av kackerlackor beror på storleken på ditt hem eller företag, hur allvarligt angreppet är och vilken typ av behandling du väljer. Kontakta Svensk skadedjurssanering för att få en offert på vad det kan kosta att bli av med dina kackerlackor.

Fler nyheter