Kampen för att fånga dina drömmar!

“De som dansade tycktes galna av dem som inte kunde höra musiken”

Citatet kommer från Friedrich Nietzsche (viss debatt råder över detta) men vem som än må vara upphovsmakare är det ett fantastiskt citat angående att följa sin egen väg här i livet. För det är svårt att sticka ut. Många av oss har säkert varit med om situationer här i livet där vi känt inom oss att det är rätt att agera på ett sätt – samtidigt som omgivningen inte alls har hållit med.

Det är väldigt svårt att stå emot grupptryck och faktiskt våga agera efter sin inre kompass. Vi är trots allt sociala djur som har överlevt genom att vi har hållit ihop i vått och torrt.
Särskilt här i Sverige har vi en koncensuskultur som gör att vi är benägna att följa massan. Utan att bli för politisk har vi ju till exempel det berömda fenomenet med en åsiktskorridor.

Saken är den att vi alla är individer. Vi är ensamma på denna resa som vi samtidigt gör tillsammans. Endast du vet vad som är bäst för dig, och man kan inte alltid vara säker på det heller.
Saken är den att det är ditt liv. Så länge du inte inskränker på någon annans frihet är det upp till dig att leva det som du vill. Vill du satsa på att spela trummor, repa hårt och åka till Los Angeles för att studera på Musicians Institute så är det upp till dig – och din plånbok.

Det du får räkna med är konsekvenser. Så är det i livet. Vi gör alla våra val och gör sedan vårt bästa. Saker blir dock sällan så som man har tänkt sig, även om målmedvetenhet ändå ser till att man i huvudsak navigerar åt rätt håll.

Fråga dig själv nu vad du vill ha ut av ditt liv – och hur hårt och smart som du är villig att kämpa för det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *