Köp det bästa stålet

26 augusti 2019 Lily Hansen
Köp det bästa stålet

Ska du köpa stål, måste du välja ett seriöst företag som säljer material med hög kvalitet, som håller alla nödvändiga hållfasthetskrav. Man använder stål till mycket runt om i Sverige, i verkstäder, byggnader och fabriker. Det som tillverkas ska ju motsvara höga krav för att vara delar i maskiner, verktyg eller annan utrustning som ska hålla länge. Exakt vilken sorts stål du behöver kan du få hjälp med om du ringer de duktiga ingenjörerna och medarbetarna och berättar vad du ska ha stålet till.

 

Profiler, balkar och rör

När du bygger hus, behövs det olika sorters detaljer. Ofta använder man rör, speciellt inom byggbranschen, helt enkelt för att rören bidrar till att göra konstruktionen lättare. Men det behövs också hålprofiler, som är fyrkantiga rör. De ger ett bra vridmotstånd. Det behövs också balkar. Verkstäderna använder massor av stål varje dag i sin verksamhet, både rundstänger, plattstänger och andra stålprodukter. Behöver du stålrör, kan du beställa att de ska vara kapade i vissa längder. Särskilt de kalldragna rören har extra hög hållfasthetsnivå, och därför används de när det behövs stor exakthet. Genom att kontakta ett företag där man har mångårig rutin på allt inom stål, är du säker på att det du köper blir bra och rätt för dig och din verksamhet.

 

 

Körplåtar under entreprenadmaskiner

Tunga maskiner som kör över marken kan ställa till skador, och därför lägger man ofta ut körplåtar under dem. Plåten skyddar underlaget, och dessutom utjämnar den trycket från den tunga entreprenadmaskinen. Det kan vara ett tillfälligt jobb som ska göras, och då är det bra att man kan hyra en körplåt. När du köper stål, kan du ofta passa på och hyra körplåt från samma företag. Körplåt kan också läggas över till exempel galler, så att vägen blir framkomlig. Du kan lägga flera körplåtar jämte varandra, om du ska täcka en större markyta.

Fler nyheter