Kvartsglas till industrier

17 februari 2022 Jenny Olsson

editorial

Mirit Glas har levererat glas till industrier och företag i snart 70 år något som företaget alltid håller är det utlovade leveransdatumet och det överenskomna priset. Mirit Glas är ledande i branschen och kan leverera stora serieproduktioner och samtidigt mindre enskilda delar. Man är även det enda företaget i Skandinavien som kan härda glas kemiskt. 

Kvartsglas med fantastiska egenskaper.

Kvartsglas är en sorts glas som ofta används av industrier då egenskaperna är unika. Glaset har hög genomsläppning från UV-området till IR-området och tål extrema temperaturer över 1000 grader C. Kvartsglas går att få i form av rutor, rör och stänger. Den här sortens glas används till allt från synglas, ljusledarkablar och vettenrensning med UV-ljus. 

kvartsglas

Kvartsglas finns i tre huvudtyper där Fused quartz är mest använd och kallas också för vanligt kvartsglas eller naturligt kvartsglas. Fused quartz framställs av specialsand till 99% och den smälter vid mycket höga temperaturer. Synthetic quartz är som namnet antyder ett syntetiskt kvartsglas som har samma egenskaper som naturligt kvartsglas men är faktiskt ännu bättre. Syntetiskt kvartsglas har ännu bättre genomsläppning i det låga UV-spektrumet och har en oöverträffad renhet. Fused silica satin kallas även satinkvarts och det är för att glaset är matt och inte transparent. Det är framförallt i rörform som satinkvarts finns. 

Mirit Glas har naturligt kvarts i rutor, glasrör och stänger på lager. Rutorna finns från 1-5 mm i tjocklek men rutor över 5 mm går även att beställa. Satinkvarts finns i utvalda storlekar i rörform i lagret men syntetiskt kvarts är normalt en beställningsvara även om det finns en del rör i lagret. 

Mirit Glas har ett imponerande utbud av alla typer av glas till de allra flesta ändamål och de ser alltid till att lösa kundernas önskemål. Besök företagets hemsida där all information går att finna och det går även utmärkt att kontakta Mirit Glas.

 

Fler nyheter