Låt proffs sköta städningen

Att snåla in på städningen eller låta personalen städa själva lite då och då är ingen bra idé på kontoret, och det leder varken till sammanhållning eller trivsel. Allra skönast är det om var och en får göra sitt eget jobb, som man är bra på, och kan koncentrera sig på det. Städning utförs bäst av proffs, som har utrustning och tid för att sköta rengöringen. Att komma till en arbetsplats som är fräsch höjer arbetslusten direkt.

 

man and woman sitting on table

 

Olika behov av rengöringsfrekvens

 

De olika städmomenten behöver kanske inte göras lika ofta, så det är bra att ange sina önskemål när man kontaktar städfirman och bestämmer schemat tillsammans. Toaletter och kök brukar prioriteras, liksom tömning av papperskorgar, dammsugning och våttorkning av golven. Men om arkivet ska städas eller fläktar rengöras, behöver det inte ske riktigt lika ofta. Städfirman är flexibel, och det är du som kund som bestämmer hur ofta det ska fejas på kontoret. Kanske har ni någon form av säsongsverksamhet, med lite städning vissa perioder och mycket städning under andra tider. Det är bara att justera schemat, så behöver ni bara betala för den rengöring som är nödvändig. Ingen tjänar på att städa i onödan.

 

Att göra ett gott intryck

 

Får ni ofta kundbesök, är det viktigt att fönstren är rena och att det inte är smuts på dörrar och handtag, att det finns tvål på de rena toaletterna, att handdukar byts och mycket annat. Det man främst vill är ju att göra ett gott intryck på besökare av alla slag, oavsett om det är kunder, leverantörer eller andra intressenter. I vissa fall är det nödvändigt att hålla rent extra noga, exempelvis på platser där det vistas patienter eller finns allergiska medarbetare. Det är vanlig hänsyn och tyder på ordning och reda att hålla snyggt i en miljö där stora affärsbeslut tas och förhandlingar ska hållas.