Lycka är vitvaror i Bromma

23 maj 2022 william eriksson

editorial

Vitvaror är ett kapitel för sig. I vissa länder tar man med sig sina vitvaror när man flyttar. Den sedvänjan har vi däremot inte i Sverige. Här kan man flytta in i en lägenhet eller ett hus och med på köpet kommer de gamla vitvarorna. Man har ingen aning om hur gamla de är. I bästa fall ligger det en gulnad manual längst in i ett köksskåp.

Frysen brummar och frostar igen på ingen tid alls. I kylskåpet finns det spår av svartmögel, trots att förre ägaren uppenbarligen försökt rengöra noga. Bara några plattor fungerar som de ska på spisen och ugnen gräddar ojämnt. Det blir svart längst in och knappt gräddat i framkanten. Skulle man drista sig att stoppa in en ugnspannkaka i ugnen så blir den tunn i ena änden och tjock i den andra.

 

vitvaror bromma

 

Torktumlaren bränner kläderna

Man ska väl vara glad att det finns en diskmaskin överhuvudtaget, men de där matresterna som blir kvar från förra måltiden hade man klarat sig utan. Vem vill ha rester av ugnspannkaka till fredagspizzan? En äldre mikrovågsugn fungerar oftast bra, men den brukar man å andra sidan ta med sig. Om den finns kvar så är den inbyggd och då är det rent omöjligt att hitta en ny som passar i samma hål.

Sen har vi det där med tvättmaskin och torktumlare. När tvättmaskinen centrifugerar så skakar hela maskinen så att torktumlaren, som står ovanpå, är nära att ramla i golvet. Det är nog därför som förre ägaren har försökt fästa ihop dem med silvertejp. När man torktumlar så luktar det bränt och vissa av kläderna blir skållheta och krymper till oigenkännlighet medan andra fortfarande är fuktiga.

Om du har riktig tur så har du åtminstone flyttat till den bästa orten, Bromma. Då googlar du ”vitvaror bromma” så är halva problemet löst. Resten fixar de.

Fler nyheter