Sjukförsäkring som är lätt att söka

15 juli 2020 william eriksson

Det är nog aldrig som en sjukdom eller skada kommer när den passar för dig. Snarare är det ofta du blir sjukskriven när du har mycket på jobbet, ska resa på semester, har sjuka barn som behöver omvårdnad eller har en pressad ekonomi. Det kan kännas hopplöst och du kan helt tappa styrfarten ifall det händer. Men det finns sätt som du kan lindra din sjukskrivning och sämre ekonomi på.  

Idag finns det ett sätt att dra nytta av en enklare sorts sjukförsäkring, som exempelvis https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal, där du kan få ersättning. Och det helt utan att du själv har gjort någon inbetalning eller fått försäkringen tecknad via din arbetsgivare eller fackförening. Om du först och främst har rätt till sjukpenning eller har en sjuk- eller aktivitetsersättning så kan du göra en ansökan.  

 

 

Generös ersättning vid sjukdom

En ersättning som är generös när du är sjuk kan vara skillnaden mellan en lättare återhämtning eller en press som faktiskt kan göra dig mer sjuk. Genom att ta reda på vad du kan få hjälp med i ersättningsväg kan du borga för snabbare tillfrisknande och en bättre sjukdomsperiod. I vissa fall kan du få ersättning i upp till 360 dagar och dessutom också fortsätta få ersättningen även ifall du inte längre är anställd hos arbetsgivaren.

Det viktigaste är att du gör en ansökan och därefter kan du lugnt luta dig tillbaka och invänta besked på ifall du får en ersättning eller ej. Samt vilken ersättning som du kan förvänta dig att få. Vill du få en del extra hjälp och bättre stöd gällande din ansökan så går det bra att leta upp kontaktuppgifterna till den sjukförsäkring som du vill ansöka om, och det kontor som du tillhör. Får du ersättningen så är det sedan bara att i lugn och ro bli frisk och arbetsför igen.  

Fler nyheter