Skapa liv i hemmet med fototapet

08 januari 2021 Cecilia Olsson

Fototapeter är en spännande sorts tapeter som ofta kan ge ett starkare intryck än ”vanliga” våder. En fototapet kan ha allt från söta tecknade figurer till abstrakt konst. Det gör att man kan hitta ett motiv som passar oavsett vilket rum i hemmet man vill ge lite extra liv. Hos Sohu-shop går det att finna fototapeter med alla möjliga motiv som på ett enkelt sätt kan förändra ett rum och förstärka den stil man önskar framhäva. 

Fototapet skapar en känsla

En fototapet kan se riktigt snygg ut i hallen och ger gästerna ett intressant välkomnande. En svartvit stadsbild kan göra sig riktigt bra bakom en vit skohylla och vackra hängare. För den som vill ta in mer färg i hallen kan en vacker naturbild ge en varm känsla som upplevs både välkomnande och spännande. 

En fototapet kan användas över en hel vägg men kan även göra sig riktigt bra som en fondvägg längst in i en sovalkov, klädkammare eller något annat lite mindre utrymme eftersom de skapar en känsla av djup. I sovrum och sovalkover kan det vara riktigt härligt att vakna till en bild av sin favoritstad eller en vacker plats i naturen. Det finns naturbilder på allt från täta skogar till kritvita stränder så det är bara att välja var man helst skulle vilja vakna upp.

Ett enkelt sätt att ta in något som inte finns på plats 

Framförallt kan fototapeter vara ett riktigt bra sätt att ge illusionen av en vacker trä- eller tegelvägg i ett rum. Det har länge varit populärt med en industriell inredningsstil där man gärna tar vara på och framhäver tegel- och betongväggar. För den som inte bor i ett hus som har sådant material så är det näst bästa att helt enkelt fejka det. Detsamma gäller väggar med rustika träplankor som tar in värme och struktur i rummet. 

Fler nyheter