Slipp vattenläckor med en rörinspektion

30 september 2020 patrick pettersson

Att förebygga skador är bättre än att åtgärda dem. Det gäller överallt i huset från taket till golvet. Det kan läcka vatten lite varstans, och man måste se över funktionerna med jämna mellanrum, så att inget har hunnit gå sönder.

Det är därför det rekommenderas att man gör en rörinspektion vartannat år, så att man kollar upp rörens funktion och kondition. Har du övertagit ett äldre hus eller en sommarstuga är det extra viktigt, för det kanske aldrig har blivit kollat med någon reda.

 

Smuts kan sitta fast ordentligt

Kanske har det bildats en tjock beläggning av fett och smuts inuti dina rörledningar. Lagas det mycket mat i köket, kan man behöva spola rent ledningarna ibland. En ny ägare vet inte vad som har hänt där förut. En mysig sommarstuga nu kan ha varit hem för en flerbarnsfamilj en gång i tiden.

Märker du att det luktar illa eller att vattnet rinner dåligt kan det också bero på att det är ett avloppsstopp av andra orsaker. Det är verkligen en god idé att titta på rören inuti. Hur gör man nu det? Svaret är att man filmar med en speciell kamera som skickar information digitalt till en dator.

 

 

En inspektion visar mycket

Anlita en rörexpert, exempelvis rörinspektion.nu, så får du information, slutbesiktning och även goda råd och tips på hur du kan sköta rören så att de håller sig fina längre. Dokumentationen behåller du för att visa att du har tagit hand om din fastighet på bästa sätt.

Från golv till tak renoverar folk sina hus nuförtiden.Men glöm för allt i världen inte avloppssystemet. Rörmokare har tillgång till specialutrustning, spolbilar med hetvatten och högtryck, speciell vaskrensnings- och slamsugningsutrustning. De kan sanera, inspektera och dra nya rör där du vill ha dem. De är experter inom sitt område, och du kan utnyttja det.

Fler nyheter