Spännande och utvecklande leksaker för barn på 2 år

18 juni 2021 Cecilia Olsson

Barn i tvåårsåldern är ofta väldigt aktiva och testar sina gränser fysiskt genom att hoppa, springa och klättra. Det är full fart hela tiden och de kan upplevas vara överallt och ingenstans på en och samma gång. Tvååringar är även väldigt nyfikna och börjar värdesätta vänskapsrelationer till barn i samma ålder. För att barnet ska få riktigt goda möjligheter att utvecklas både fysiskt och psykiskt så kan det vara värt att investera i leksaker som både utmanar och underhåller.

Utomhus aktiviteter är nyttigt och utvecklande

Att vara ute och röra på sig är bra i alla åldrar, därför är det också positivt att uppmuntra barnen till utomhuslek. Att sparka eller kasta boll är bra för motoriken och barnet tränar öga-fot- eller öga-hand-koordination beroende på om bollen kastas eller sparkas. En sparkcykel är ett bra sätt för barnet att träna balansen samtidigt som det är en spännande och rolig aktivitet. 

Låt barnet släppa loss kreativiteten 

Många tvååringar tycker om att rita, måla och använda sina händer till att bygga torn och dylikt. Kritor, målarbok, ritblock och liknande kan vara väldigt givande för ett barn både motoriskt och kreativt. Genom att bygga saker med Lego eller klossar får barnet öva på problemlösning samt träna upp tålamodet då allting inte alltid blir som han eller hon har tänkt sig. Kom bara ihåg att barn i denna ålder gärna stoppar det mesta i munnen så bitarna får inte vara för små utan välj de som är anpassade för en tvååring. 

Bra leksaker för olika åldrar

Hos Lekakademin hittar man massor av leksaker som uppmuntrar till lärande och utveckling. I deras webbshop går det enkelt att hitta leksaker utifrån varumärke, typ av leksak eller ålder. Till exempel så kan man söka på leksaker 2 år eller klicka sig in på rätt ålder via menyn. Med ett brett utbud och snabba leveranser så erbjuder Lekakademin ett väldigt smidigt sätt att handla leksaker.

Fler nyheter