Svensk design med en rik historia

20 mars 2020 patrick pettersson
Svensk design med en rik historia

Vad vore en inredning utan snyggt designade lampor. De lyser inte bara upp tillvaron, utan fungerar utmärkt att vila ögonen på. Lampor är något som alltid varit populärt för den inredningsnyfikne. Men på senare år har vurmen för snyggt designade lampor inte bara fått utbudet att bli kolossalt mycket större, utan också fått de klassiska leverantörerna att steppa upp. Belid lampan är en lampa från företaget Belid i Varberg. De har sedan 1969 ägnat sig åt svensk belysning. En Belid lampa har ena foten i det gamla och stilfulla och den andra foten i det moderna och minimalistiska.

 

Ljus som gör skillnad

Inte bara fokuserar Belid på att tillverka snyggt designade lampor. De kommer nämligen från en bakgrund som präglats av att skapa rätt ljus för rätt tillfälle – de sysslar med belysning. Belysning som ibland är ett ord som idag faller i skymundan när man pratar om inredning. Men inte för Belid, de vet vikten av god belysning. De värnar om en god ljusupplevelse och har kunskapen om ljus och dess förmåga att inte bara skapa en viss stämning, utan också hur ljus ändrar färger på möbler och annan inredning.

 

Den senaste Diablo-serien

Belid senaste serie lampor vid namnet Diablo passar in i kök, vardagsrum, hall eller sovrum. Och som likt all annan design skapad av Belid är Diablo-seriens lampor moderna med ena foten i det klassiska. Genom att köpa olika lampor ifrån samma serie så kan man skapa ett sammanhang för sina lampor, men också sin ljussättning. Genom noga utvald design och belysning får man till stånd en enhetlig känsla i sitt hem. Då man tänker på belysning i första hand och lampor i andra hand kan man skapa stor skillnad i sin inredning. God belysning får aldrig underskattas när det kommer till val av lampa, detta vet Belid om sedan länge.

 

 

Fler nyheter