Ta det lunch i stormen

14 april 2020 Mikael Barani
Ta det lunch i stormen

Ibland tar det en kris för att verkligen visa oss vad som är det viktiga här i livet. Det är inte så konstigt att vi inte gillar kriser – de är oftast extremt obehagliga och tunga. Samtidigt, ser vi tillbaka på de tuffa situationer som vi har genomlevt – är det inte efter dessa som vi även har känt att vi har tagit ett stort steg framåt?

Det är lite som att man skjuts iväg i en jättelik slangbella. 
Sakta med säkert spänns den där stora gummiremmen. Det kan ta flera år och man knappt märker det. 
Så plötsligt en dag är det bara som om att allt släpper. Man skjuts iväg med hög hastighet och vevar runt i luften i panik. Marken är någonstans långt under en och vinden piskar en mot ansiktet.

Man försöker hitta någon sorts balans mitt i allt detta och rikta kroppen framåt. 
Sedan börjar man ana att det är dags att landa. Oftast med en krasch.

Men vi reser oss upp igen och borstar av oss dammet. Det har varit en rejäl livssmocka men vi har också blivit en erfarenhet rikare. Lite klokare mitt i allt kaos.

Plötsligt uppskattar vi saker som vi tog för givna. Bara att sätta sig ned och ta en lunch i Simrishamn känns helt magiskt. Att blicka ut mot havet på Röken by Sonesson tillsammans med en vän eller käresta – det är livet det.

Förhoppningsvis lär vi oss också att hantera nästa kris lite bättre. Att inte gå in i panikläge när vi flyger fram där igenom luften. Istället kanske vi kan acceptera situationen, anpassa oss efter den och lita på att det som följer kommer att vara oss till gagn.

Livet är en evig cykel där saker på något sätt tycks hända om och om igen, men från nya perspektiv. Det gör att vi alltid kan lära oss oss göra bättre ifrån oss i framtiden.

Fler nyheter