Ta hand om dina händer med kvalitetshandskar

12 juni 2020 william eriksson

Våra händer finns vid vår sida och är med oss hela livet. De hjälper oss varje dag och utför en otrolig mängd med små uppdrag som vi kanske inte alltid tänker på att de gör. De är väl värda att ta hand om. De är i kontakt med fler kontaktytor än vad vi tänker på. Ett par handskar kan skydda mot alla bakterier som sitter på stolpar och dörrhandtag. Det är en bra anledning att bära dem under årets alla årstider. På sommaren kanske man inte vill ha handskar av skinn på händerna men en vacker liten tyghandske sitter aldrig fel. Kör man bil finns det speciella bilhandskar som gör att greppet om ratten ökar säkerheten när fordonet framförs. 

 

Vinterkyla med frost och regn

På vintern kan det bli riktigt kallt om händerna om de är helt utan skydd. Då tillverkas och säljs de allra finaste handskar av ett vackert kvalitetsskinn och andra av mindre hållbart skinn eller annat material. Här kan man själv välja vad man vill kosta på sig. För några är det viktigt att handskarna håller år efter år, för andra kan det vara mer välförtjänt att de bara håller över en säsong. Några står emot kyla bättre än andra och det beror kanske till största delen på fodret. Här hittar man allt från det smidigaste tygfoder till ren ull. 

 

 

Vantar eller handskar för att skydda händerna

Det är ingen större skillnad på funktion när det kommer till vantar och handskar. Det är mest ordet. Vanligtvis kallar man de beklädnader som täcker händerna och är gjorda av skinn för handskar medan man benämner de som är stickade med garn för vantar. Lovikkavantar är en speciell vante där funktionen blir bättre ju mer man gnuggar dem i vatten. Då filtar sig ullgarnet och håller ute väta och kyla bättre.

Fler nyheter