Ta hand om träden – anlita en arborist i Skåne

22 augusti 2021 jonas olsson

Letar ni efter någon som kan komma och ta hand om era träd i trädgården? Då ska ni ta reda på en arborist i Skåne med omnejd som kan komma och bistå er med hjälp med era träd. För att våra träd ska må bra så behöver de tas om hand på olika sätt. Och det gör en arborist. 

Ordet arborist kommer från det latinska ordet arbor som betyder träd. En arborist arbetar med träd både i trädgårdar, skog och natur samt både i städer såväl som tätort. En arborist kan genomföra en besiktning av trädet för att se så att det inte finns några problem eller sjukdomar. Röta är en vanlig sjukdom bland träd. 

Ibland kan man behöva fälla ett träd som inte mår bra och som det inte går att göra någonting åt. En arborist bedömer alltid risken med att fälla trädet såväl som att behålla det. 

För att ett träd ska må bra behöver det tas om hand på olika sätt. En arborist kan komma hem till en och beskära träden i trädgården till exempel. 

Träden behöver omvårdnad

För att träden ska växa och må så bra som möjligt så behöver trädet lite omvårdnad. Genom beskärning på rätt sätt kan ett träd som tidigare varit trött och inte skördat mycket frukt, börja blomstra och må bra igen. 

En privatperson såväl som föreningar eller liknande kan anlita en arborist som kommer och tar hand om träden. Vill man ha fina, friska och välmående träd så behöver de tas om hand ordentligt ibland.  

Om ett av era träd skulle bli sjukt eller dåligt på något sätt så kan det göra så att annan växtlighet runt omkring trädet tar skada. I sådana specifika fall brukar det alltid vara bäst att ta ned trädet ifråga, om nu ingenting annat går att göra. 

Fler nyheter