Tredjepartslogistik kapar lagerkostnaden

20 juli 2021 jonas olsson

Spara in på dina lagerkostnader och outsourca hela godshanteringen på ditt företag. Är det en främmande tanke att lämna bort jobbet? Sanningen är att det är en mycket populär lösning numera, för man sparar både tid och jobb när allt sköts centralt och effektivt.

Lagerkillen ska ha semester, eller så är han sjuk, och då behövs det någon som kan rycka in direkt. Det går ut varor från ditt lager hela tiden. Trucken ska servas och försäkras, pallställ och pallplatser ska räcka till, och du måste ha tillgång till en stor lagerlokal som ska underhållas.

 

Från order till faktura

Vill man outsourca hela lagerfunktionen låter man någon annan sköta allt som rör inleveranser, orderhantering, packning och utleverans. Det innebär rätt fraktsedel på godset, och det kan också betyda fakturering när affären är klar. Hur mycket man vill outsourca är upp till var och en, men det finns stora möjligheter att effektivisera med hjälp av tredjepartslogistik. Länktips: https://www.hillmerslogistik.se/

Du har själv koll på försäljning och fakturering via datorer och listor, så du behöver inte känna att du tappar inflytande över processen. Du lämnar bara bort de tunga och tidsödande procedurerna till någon som sköter det effektivare. Det finns mycket pengar att spara och man slipper arbetsgivaransvar för lagerpersonal.

 

 

Kontoret på fickan

Att man bara kan ha kontoret på fickan är i och för sig en möjlighet, men ofta behöver man en hyrd kontorslokal i alla fall. Det ser mer representativt ut när man tar emot leverantörsbesök, och inte minst när kunder vill göra en stor upphandling. Däremot kan lagerfunktionen gärna utlokaliseras med tredjepartslogistik.

Man kan sköta sitt företag från tåget, eller från utlandet. Om man outsourcar sin redovisning och sin lönehantering också, är administrationen inte betungande. Många företag anlitar för övrigt konsulter som jobbar på distans, så både säljare och nätverksspecialister är externa resurser.

Fler nyheter