Underlätta processen vid kapitalanskaffning

03 april 2020 Cecilia Olsson
Underlätta processen vid kapitalanskaffning

Ibland behöver man mer kapital i ett företag, ofta kan anledningen vara en bra affärsmöjlighet som kräver vissa resurser. Det finns olika sätt att gå till väga för att få in mer kapital i företaget, exempelvis kan det vara genom att ta ett lån eller skaffa en investerare. En investerare är positivt då man kan få in stora summor pengar, men det kan även leda till att man får ge upp en del av företaget. Med ett lån behåller man kontrollen men måste då betala tillbaka hela summan (plus ränta) hur bra eller dåligt investeringen än går.

Det kan vara klokt att ta hjälp av ett företag som har god kunskap samt de nödvändiga kontakterna för kapitalanskaffning. Det gör att man som företagare kan spara tid och luta sig tillbaka med vetskapen att de man anlitat optimerar hela processen. Ett företag som erbjuder hjälp när det kommer till kapitalanskaffning i Stockholm är JWK. De har bra och långa relationer med flertalet banker och finansiella institut vilket gör att JWK vet vad som krävs. De har dessutom stor kunskap och lång erfarenhet i branschen, vilket gör att de har full förståelse för de specifika utmaningar som kan dyka upp i sökandet efter nytt kapital.

Genom fyra steg hjälper JWK till med all den ekonomiska planeringen samt de nödvändiga kalkyler som behövs för att kunna erhålla lån eller annan finansiering. Det börjar med en dialog mellan JWK och företaget som vill genomföra en kapitalanskaffning för att få en tydlig bild av läget. Sedan ska all nödvändig bolagsinformation, exempelvis bokslut och nyckeltal, skickas till JWK som de utvärderar och därefter kontaktas relevanta investerare eller banker som de har i sitt kontaktnät. Efter det tar JWK fram en proffsig presentation vilken innehåller allt som är nödvändigt vid de möten som sedan arrangeras mellan företaget som önskar kapitalanskaffning och intressanta investerare. 

Fler nyheter