Välj en altandörr med kvalitet

31 mars 2021 patrick pettersson

Altandörren är lika viktig som en vanlig ytterdörr. Den ska stå emot vädrets makter och helst vara så robust att man håller inkräktare borta. Nya altandörrar har alla dessa bra egenskaper, och dessutom är glaset energibesparande och välisolerande. Har du en gammal altandörr är det absolut läge att byta ut den.

Välj att handla från en firma som säljer fönster och dörrar i god kvalitet. Man byter inte speciellt ofta, och du kanske inte ens har tänkt på hur gammal din altandörr egentligen är. Nya material och tillverkningsmetoder gör att både fönster och altandörrar är otroligt lättskötta. 

 

Inga flugor och inget pollen

Förr fick man dela altandörren och putsa fönster på fyra sidor. Dessutom kom det in smuts mellan rutorna. Med nya tvåglas- eller treglasfönster behöver man inte öppna över huvud taget, utan har bara ut- och insida att putsa. Det samlas inga flugor och inget pollen utan det är fräscht och arbetsbesparande.

Personskydd finns på nya altandörrar för att barn inte ska skada sig, och sedan kan man installera larm och rejäla lås på altandörren. En altandörr ska ha bra säkerhet och skydda mot olyckor och inbrott, och då har man garderat upp sig bra inför framtiden. 

 

 

Aluminium som inte behöver målas

Förutom att glasen isolerar så bra numera, gör också nya material det enkelt och bekvämt för husägaren. Med aluminium på utsidan av altandörren behöver man inte tänka på att måla dörren och man får nya och fräscha material.

Alla som har gamla dörrar och fönster vet att det lätt blir lite gistet och skevt, så det är helt underbart att få bytt ut allt som är gammalt och slitet. Glöm brädor som lossnar, lås som kärvar och svåröppnade dörrar. Kontakta ett seriöst fönsterföretag och be om en bra offert, så kan du också byta till en CE-märkt altandörr med helt modern standard.

Fler nyheter