Välj rätt downlights i LED

26 oktober 2021 jonas olsson

editorial

När LED-belysningen kom så var det något som många först var lite kritiska till. Men med tiden har det blivit en slags belysning som mer eller mindre tagit över inom vissa områden. LED är en belysning som lyser lika starkt som annan, men den håller inte lika hög temperatur. Det gör att du kan använda den på andra sätt än den traditionella belysningen och behöver inte vara rädd för att det ska börja brinna.

På sidor som ledmegastore.se och liknande finns massor av lampor att välja bland. Här kan du hitta strips som du kan fästa var du vill, men även glödlampor, downlights och lysrör. Med andra ord kan du alltså hitta allt som finns i vanliga lampor, men även de mer ovanliga strips som inte går att få i någon annan slags lampa. Ändå är det mycket vanligt att man använder sig av de andra lamporna, som downlights, för att få ut en längre hållbarhet av sina lampor.

Växtbelysning eller vackert på fasaden

Tack vare den låga temperaturen på LED går det att använda den som växtbelysning. Det är den typ av belysning som man använder inomhus för att växterna ska kunna drivas fram och bli stora, även om solen inte skiner så mycket på utsidan. Det är vanligt att man sätter upp LED för att återskapa den ljuskälla som solen annars har monopol på. På det viset kan du odla vad du vill, även om det är mitt i vintern.

LED downlights är även en mycket känd och använd belysning på utsidan av byggnader samt längs med stängsel. Genom att använda rätt downlights i LED kan du få, inte bara en belysning som du önskar dig, utan en belysning som dessutom är mindre farlig. Det går även att tänka mer kreativt och skapande när det gäller downlights. De kan fästas på fasaden exempelvis. 

 

Fler nyheter