Vill du ha vuxendop i Hudiksvall?

16 juni 2021 jonas olsson

Bor du i Hudiksvall och har nyligen blivit kristen? Kanske har du upptäckt den kristna tron på egen hand och tillhör inte någon församling ännu? I en kristen församling får man dela tron med andra som också är kristna, i både glada och svåra stunder i livet. 

Något annat som är viktigt för de flesta kristna är dopet. Kristna kyrkor har lite olika syn på dopets betydelse, men något som är gemensamt för många kyrkor är att dopet hänger ihop med att man blir en del av den kristna gemenskapen, alltså församlingen. Om du inte redan har blivit döpt är det kanske något du funderar på att bli nu när du bekänner dig till den kristna tron? 

 

Var hittar man en kyrka där man kan bli döpt som vuxen? 

Vuxendop förknippas kanske främst med frikyrkor. De flesta frikyrkosamfund i Hudiksvall, till exempel pingströrelsen, praktiserar enbart vuxendop, eller troendedop som det också kallas. För det händer i sådana kyrkor att även barn och tonåringar döps om de är tillräckligt gamla för att själva fatta ett beslut om det. Det är viktigt för de kyrkor som enbart praktiserar troendedop att den som döps själv har valt att bli kristen och följa Jesus. 

I en del andra samfund i Hudiksvall döps även spädbarn. Det gäller till exempel Svenska kyrkan. Men även i samfund som döper spädbarn kan man bli döpt som vuxen. Det innebär att det finns många kyrkor som praktiserar Vuxendop i Hudiksvall

Det vanliga är att man blir medlem i den församlingen där man döps. Så om man ännu inte har hittat en församling är det en bra början att testa att gå till en kyrka. Det kan också vara skönt att få samtala med någon om de funderingar man har, och då kan man kontakta någon kyrka för att prata med en pastor eller präst.

Fler nyheter